top of page

Gedichtenwedstrijd Vlaardingen 750

Het zal je niet ontgaan zijn: het is dit jaar groot feest in Vlaardingen want we bestaan 750 jaar!

Er zijn vlaggen, slingers, hapjes, drankjes en allerlei feestelijkheden. Maar de organisatie van Dichter bij Vlaardingen vond dat bij zo’n groot feest ook een feestelijk gedicht niet mag ontbreken. Maar wie gaat dat gedicht dan schrijven? Misschien ben jij dat wel.

 

Wij zoeken een ware woordkunstenaar die een mooi gedicht wil schrijven met als thema ‘Feest’. Natuurlijk is het leuk als daar ook een verwijzing in zit naar Vlaardingen en haar 750 jarige bestaan. 

Hoeveel regels het gedicht is, of het rijmt en of het klassieke poëzie of moderne dichtkunst is, is helemaal aan jou. Zolang het maar in het Nederlands geschreven is en uit uw eigen pen of toetsenbord komt.

De jury, bestaande uit Johanneke Verkade: organisator Dichter bij Vlaardingen, Ben Trooster: organisator Vlaardingen 750 en Lianne van Kalken: wethouder van cultuur in Vlaardingen, zal zich buigen over welk gedicht het allerbeste is. 

 

Tijdens de eerstvolgende editie van poëzieavond Dichter bij Vlaardingen mogen de drie beste inzendingen hun gedicht (laten) voordragen en wordt de winnaar bekend gemaakt. De eerste prijs is een overnachting voor twee personen in een tipi tent op het Expocamp Vlaardingen en als de winnaar het leuk vindt mag hij of zij het gedicht ook komen voordragen tijdens één of meer van de feestelijkheden rondom Vlaardingen 750.

 

Dichter bij Vlaardingen vindt plaats op dinsdag 18 april om 19:30 uur in muziekcafé de Hommel, schiedamseweg 37 in Vlaardingen. Ook als je geen gedicht instuurt ben je natuurlijk van harte welkom om een gezellige avond vol woordkunst te komen beleven. De entree is gratis en de locatie is rolstoeltoegankelijk. 

 

Je kunt het gedicht uiterlijk dinsdag 9 april mailen naar dichterbijvlaardingen@gmail.com

Logo Vlaardingen 750
Dichter bij Vlaardingen gedichten wedstrijd
Dichter bij Vlaardingen Flyer Johanneke Schrijft
  • facebook
  • instagram
bottom of page