Over Johanneke

IMG_20200523_103410.jpg

Aangenaam! Johanneke Verkade - Baars. Sinds vorig jaar heb ik die Verkade mogen toevoegen aan mijn naam, toen ik trouwde met mijn man Peter. Hij bracht twee heerlijke bonusjongens in mijn leven. Samen hebben we ook nog een lief klein dochtertje en een onbehouwen kater.

Schrijven is altijd mijn passie geweest. Of het nou voor de schoolkrant was, een Sinterklaasgedicht of een scriptie: ik had er veel plezier in. Social media gaf mij een plek om mijn schrijfsels te delen. Steeds vaker kreeg ik vanuit mijn omgeving de opmerking 'om daar iets mee te doen'.

Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want van je passie je werk maken, dat is nogal een stap. Ik bleef zo nu en dan voor de lol schrijven. En lachte maar wat als mensen mij vroegen wanneer mijn boek nou eens uit kwam.

Maar na de geboorte van onze dochter vorig jaar begon het steeds meer te kriebelen. Alsof door het vervullen van die grote wens, meer ruimte kwam om ook andere wensen te vervullen. Ook is zij een grote inspiratiebron voor mijn schrijfsels.

Ik maakte mijn eigen Facebook en Instagram pagina voor Johanneke Schrijft. Dat motiveerde mij om met meer regelmaat te gaan schrijven. En schrijven is als fitness: als je je 'schrijf-spieren' traint, gaat het steeds makkelijker en groeit de inspiratie.

Nu is het tijd voor de volgende stap: mijn eigen website. En hier houdt mijn verhaal niet op. Tijd 'om er iets mee te gaan doen'!