top of page

OVER JOHANNEKE

Johanneke Schrijft Johanneke Verkade Baars

Aangenaam! Johanneke Verkade - Baars. Ik ben 41 jaar oud en getrouwd met mijn man Peter. Hij bracht twee heerlijke bonusjongens in mijn leven. Samen hebben we ook nog een lieve peuter en een onbehouwen kater.

Schrijven is altijd mijn passie geweest. Of het nou voor de schoolkrant was, een Sinterklaasgedicht of een scriptie: ik had er veel plezier in. Social media gaf mij een plek om mijn schrijfsels te delen. Steeds vaker kreeg ik vanuit mijn omgeving de opmerking 'om daar iets mee te doen'.

Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want van je passie je werk maken, dat is nogal een stap. Ik bleef zo nu en dan voor de lol schrijven. En lachte maar wat als mensen mij vroegen wanneer mijn boek nou eens uit kwam.

Na de geboorte van onze dochter begon het steeds meer te kriebelen. Alsof door het vervullen van die grote wens, meer ruimte kwam om ook andere wensen te vervullen. Ook is zij een grote inspiratiebron voor mijn schrijfsels.

Ik maakte mijn eigen Facebook en Instagram pagina voor Johanneke Schrijft en bouwde deze website. Dat motiveerde mij om met meer regelmaat te gaan schrijven. En schrijven is als fitness: als je je 'schrijf-spieren' traint, gaat het steeds makkelijker en groeit de inspiratie.

Onderhand heb ik al vele gedichten geschreven: zowel vanuit mijn eigen belevingswereld als in opdracht. Ook heb ik ontdekt dat ik er veel plezier uit haal om mijn gedichten voor te mogen dragen aan publiek. Dat bracht mij op het idee om in mijn eigen woonplaats Vlaardingen poëzieavonden onder de naam Dichter bij Vlaardingen te gaan organiseren om dichters uit Vlaardingen en omstreken een podium te bieden.

Daarnaast schrijf ik regelmatig blogs en artikelen. In mijn portfolio vindt je voorbeelden van wat ik zoal heb geschreven of heb gedaan. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer te gaan doen! 

  • facebook
  • instagram
bottom of page