top of page

Dromen


Als klein meisje had ik vele dromen. Gratis winkelen in een speelgoedwinkel, moeder worden, een keyboard en... een rondje maken met een reuze stofzuiger. Je weet wel: die grote stofzuigers die de rommel op straat opruimen. Prachtig leek mij dat! Met het volwassen worden zijn sommige dromen uitgekomen en anderen, zoals de stofzuiger-droom, raakten op de achtergrond.


Tot het afgelopen week 'World Clean-up day' was. In de stad waren veel mensen, waaronder ikzelf, die ijverig de straten op gingen om zwerfvuil op te ruimen.

En zo kwam het dat ik op Facebook op een foto stuitte van Dappere Britt met... jawel: een supersonische reuze stofzuiger! Even kwam mijn meisjesdroom weer tot leven. "Ik ben jaloers! Ik heb altijd al eens met zo'n apparaat de straat op willen gaan" typte ik."Kan geregeld worden!" was haar reactie. En korte tijd later ontving ik een berichtje van Dennis Vermaas van Vermiservice: of ik morgen zin had om een rondje met zijn reuze stofzuiger te rijden. Even voelde ik lichte paniek: mijn gammele lijf zou wel eens roet in het eten kunnen gooien. Maar Dennis verzekerde me ervan dat het goed te doen zou zijn en dat hij mij zou helpen.

En zo toog ik op zondag naar het industrieterrein. Want op zondag is het daar lekker rustig en heeft Dennis alle ruimte om schoon te maken. Vol enthousiasme geeft hij mij uitleg over het apparaat. Want dit blijkt niet zomaar een reuze stofzuiger te zijn: dit is een hele speciale. Door onder andere de industrie ontstaat fijnstof. Minuscuul kleine deeltjes die door de lucht dwarrelen. Wij ademen deze deeltjes in. Ook komen deze deeltjes binnen in huis terecht. Dit is niet gezond want hier kun je longproblemen door krijgen. De reuze stofzuiger van Dennis zuigt de fijnstof van de straat. Hierdoor is de omgeving weer een stukje gezonder. Daarbij is het apparaat ook nog eens elektrisch waardoor er geen uitlaatgassen vrijkomen.


Ik voel mij super stoer met het grote apparaat. Het besturen is ook goed te doen. Terwijl we een rondje rijden, vertelt Dennis over zijn vak. Hoe hij meer biodiversiteit aanbrengt, onder andere in de bermen. Verschillende planten trekken verschillende dieren en insecten aan die ons beschermen tegen plagen en ongemakken zoals de processierups en muggen. Ook hebben we het over onze dromen. Dennis over zijn droom om zijn bedrijf te laten groeien. Minder fijnstof in de stad, minder uitlaatgassen van de groenvoorziening en vooral een mooie toekomst voor onze kinderen. Ik vertel over mijn droom om ooit mijn brood te kunnen verdienen met schrijven.

Na een uurtje stap ik weer op mijn fiets. Het was een inspirerende ochtend. Het enthousiasme van Dennis werkt aanstekelijk: ik bedenk mij wat ik nog meer kan doen om onze stad weer wat groener en schoner te krijgen. En ik hoop dat Dennis zijn bedrijf groter mag groeien. Eén van mijn kinderdromen is uitgekomen. En wat betreft mijn droom om te schrijven: ik stuur dit artikel morgen op naar de krant. Dat is alvast een begin.


In dit filmpje zie je hoeveel stof het filter van het apparaat heeft opgevangen. Kun je je voorstellen dat dat allemaal door de lucht zou dwarrelen? Voor meer informatie over het werk van Dennis Vermaas, kijk op https://www.vermiservice.nl/visie_missie_vermiservice.html34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bed

Nu ik met mijn revalidatietraject bezig ben, blijft er wat minder energie over voor andere dingen zoals bijvoorbeeld het schrijven. Gisteren bedacht ik mij dat ik daardoor voor deze week geen nieuw ge

Klonken

"Ik wil Elzaaaaaa Crohoooooocs" huilt ons meisje met lange halen wanneer ze gisteren samen met Peter de achterdeur door komt. Blijkbaar is het tussen de tandpasta en de vitaminepillen in de Kruidvat m

In ons hart

Comments


  • facebook
  • instagram
bottom of page