top of page

Het perfecte plaatje

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022


Blog johanneke schrijft kind rommel keuken kat moederschap mama ouderschap niet perfect

Een rommelige keuken vol troepjes. Een dreumes die in haar kinderstoel bezig wordt gehouden door een beeldscherm. Ze drinkt uit een flesje. Misschien is ze daar eigenlijk al te groot voor. Haar haartjes zitten een beetje slordig. En dan als klap op de vuurpijl de kat die daar vlak naast, ongegeneerd een dikke drol zit te draaien. Nee dit is alles behalve het perfecte plaatje. En toch word ik zo gelukkig van dit beeld. Want die rommel in onze keuken zijn onder andere sporen van een gezellig paasontbijt afgelopen weekend. Ons meisje heeft zo gesmuld van het paasbrood. En vooral van veel kaas en chocola. Het zat tot achter haar oren. En nu zie ik haar ook weer genieten van de vrolijke figuren op het scherm. Ze zwaait enthousiast naar ze terug. Voor mij fijn dat ik mijn handen vrij heb om voor ons te koken. De sperzieboontjes die nu in de pan zitten, zullen we waarschijnlijk straks weer deels van de grond kunnen rapen dankzij datzelfde meisje die liever kip dan boontjes eet. Als ik naar haar kijk, kan ik haar trouwens ook wel opvreten. Ze is vandaag naar de opvang geweest dus ik heb haar gemist. Aan haar rommelige haartjes te zien, heeft ze daar heerlijk gespeeld. Al dat spelen maakt dorstig. Dan wil je even geen gedoe met een beker, maar snel kunnen lurken aan een flesje. En dan de kat. Onze kat die altijd met zijn neus overal bovenop moet zitten. Hij zoekt graag de gezelligheid op. Zo ook nu, als wij in de keuken bezig zijn. Het kan hem letterlijk geen drol schelen dat wij getuige zijn van zijn boodschap. Straks zal hij samen met ons meisje voor het raam staan om uit te kijken naar de auto van mijn man die thuiskomt na een lange werkdag. Ons meisje enthousiast zwaaiend met haar handje. Onze kat wild zwaaiend met zijn staart. Deze foto is niet het perfecte plaatje. Want zoveel rijkdom is niet in een foto te vangen.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Moederliefde

❤️Wat een cadeau dat ik deze dag met mijn dochter en moeder mag vieren 🙏🏼 (en een dikke knuffel voor wie deze dag een andere lading heeft) Hoe ik heel boos op jou kan worden En tegelijkertijd breek

Klonken

"Ik wil Elzaaaaaa Crohoooooocs" huilt ons meisje met lange halen wanneer ze gisteren samen met Peter de achterdeur door komt. Blijkbaar is het tussen de tandpasta en de vitaminepillen in de Kruidvat m

In ons hart

Comentarios


  • facebook
  • instagram
bottom of page