top of page

Orange the World

#orangetheworld 🧡 is een campagne om meer aandacht te vragen voor (seksueel) geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne loopt van 25 november t/m 10 december, maar wat mij betreft stopt deze actie pas wanneer hier geen aandacht meer voor nodig is.


Gedicht Orange the World seksueel geweld vrouwen meisjes

Zolang hij zegt

Ach joh

Doe niet zo moeilijk

Maak er niet zo'n Drama van

Zolang zij zegt

Ze heeft er zelf Om gevraagd

Als je er zo bijloopt

Wat verwacht je dan

Zolang zij vragen

Of ze zichzelf Wel genoeg

heeft verweerd

Zolang blijft

Seksueel geweld

Genormaliseerd


© Johanneke Schrijft

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zomerstraat

Toen Gemeente Vlaardingen mij vroeg of ik een gedicht zou willen schrijven voor de Zomerstraat, hoefde ik daar natuurlijk geen twee keer over na te denken. Een bijzonder detail is dat in de 15e eeuw h

Moederliefde

❤️Wat een cadeau dat ik deze dag met mijn dochter en moeder mag vieren 🙏🏼 (en een dikke knuffel voor wie deze dag een andere lading heeft) Hoe ik heel boos op jou kan worden En tegelijkertijd breek

Bed

Nu ik met mijn revalidatietraject bezig ben, blijft er wat minder energie over voor andere dingen zoals bijvoorbeeld het schrijven. Gisteren bedacht ik mij dat ik daardoor voor deze week geen nieuw ge

Comments


  • facebook
  • instagram
bottom of page