Tranen

Wat zijn we nog iedere dag verwonderd en gelukkig met onze dochter. Soms zou je bijna vergeten wat een verdriet er aan vooraf ging. In een jaar tijd kregen wij drie miskramen. Iedere keer weer de blijdschap en hoop na een positieve test. Waarna de grond onder onze voeten wegzakte als het fout ging...

En wij zijn niet alleen. Ongeveer één op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. Toch heerst er vaak nog een taboe op. Bijvoorbeeld onbegrip over het verdriet. Veel mensen durven de zwangerschap nog niet bekend te maken voor de 12 weken, uit angst dat het mis gaat. Maar als het mis gaat, wil je toch juist graag steun krijgen van de mensen om je heen? Wij hebben daar in ieder geval veel aan gehad.

We hebben iedere zwangerschap, hoe spannend ook, met onze dierbaren gevierd. Want zwanger worden is op zich al een wonder! En ieder kindje wat niet geboren mocht worden was de tranen waard.

Hoe verdrietig deze periode ook geweest is, het heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn. We zijn nog dichter naar elkaar toe gegroeid en sterker geworden. En het aller belangrijkste: ons lieve meisje is er!

Als je open bent over miskramen, merk je dat je niet alleen bent. Er zijn meer mensen die hetzelfde verdriet kennen. Ik hoop dat ons verhaal andere mensen steun geeft. En ook dat het hoop geeft dat, zelfs na meerdere miskramen, het echt goed kan komen!🙏🏻♥️


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Emoties

  • facebook
  • instagram