top of page

Weesgedichten

Het Weesgedichten project is een project in Nederland en Vlaanderen waarbij dichters hun werk ter adoptie beschikbaar kunnen stellen om ergens op een raam van een woonhuis of openbaar gebouw te schitteren. Dit om meer poëzie toe te voegen aan het straatbeeld en zo de poëzieweek meer onder de aandacht te brengen.

Natuurlijk doe ik hier graag aan mee! Ik stelde mijn gedicht 'vakantie' ter adoptie die, tot mijn grote vreugde, bij een heel leuk huis met een kat terrecht is gekomen.


Ook adopteerde een gedicht voor op ons eigen raam. Het prachtige gedicht van Jeroen den Harder prijkt nu op het raam van ons nieuwe thuis. De keuze was snel gemaakt. Want niet alleen past dit gedicht heel mooi bij de fijne nieuwe plek waar we nu wonen, het is ook geschreven door Jeroen Den Harder.

Met zijn positiviteit en doorzettingsvermogen is hij een grote inspiratiebron voor mij. En het is mede door hem dat ik Dichter bij Vlaardingen evenementen ben gaan organiseren. Super tof dus dat iedereen die langs ons zijraam loopt, nu dit mooie gedicht kan lezen. Met dank aan mijn moeder die de kou trotseerde om het zo mooi op ons raam te schrijven en aan Bibliotheek Plataan die dit project in Vlaardingen faciliteerde.



Op vakantie


De zon straalt harder

Het uitzicht mooier

Het water natter

De wijn rooier

De lucht blauwer

Het brood krokanter

De liefde vuriger

Musea interessanter

Ver van huis lijkt alles beter

Dus ga ik graag op pad

Maar thuiskomen is het allerbeste

Want thuis...

Daar is de kat


© Johanneke Schrijft

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bed

Nu ik met mijn revalidatietraject bezig ben, blijft er wat minder energie over voor andere dingen zoals bijvoorbeeld het schrijven. Gisteren bedacht ik mij dat ik daardoor voor deze week geen nieuw ge

  • facebook
  • instagram
bottom of page