top of page

Vrij

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022

We hebben het zo slecht nog niet 🙏🏻🇳🇱


Gedicht vrij Johanneke Schrijft bevrijdingsdag 5 mei vrijheid

Vrij Vanochtend kon ik niet kiezen: Neem ik koffie? Neem ik thee? En neem ik dan één boterham? Of lust ik er misschien wel twee? Eer ik aangekleed was, heb ik uren voor mijn kast gestaan Daarna kon ik niet kiezen, naar welke supermarkt ik zou gaan En wat moest ik daar halen? Wat staat er vanavond op het menu? Wordt het vegetarisch? Of een bal gehakt met jus? En ik kan ook maar niet kiezen, welk tv-programma ik straks aan zet En blijf ik vanavond lekker laat op? Of ga ik juist vroeg naar bed? Hij is beslist niet onbezorgd hoor Deze vijfde dag in mei Maar zolang ik nog zoveel keus heb Mag ik vieren: ik ben vrij!


© Johanneke Schrijft

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zomerstraat

Toen Gemeente Vlaardingen mij vroeg of ik een gedicht zou willen schrijven voor de Zomerstraat, hoefde ik daar natuurlijk geen twee keer over na te denken. Een bijzonder detail is dat in de 15e eeuw h

Moederliefde

❤️Wat een cadeau dat ik deze dag met mijn dochter en moeder mag vieren 🙏🏼 (en een dikke knuffel voor wie deze dag een andere lading heeft) Hoe ik heel boos op jou kan worden En tegelijkertijd breek

Bed

Nu ik met mijn revalidatietraject bezig ben, blijft er wat minder energie over voor andere dingen zoals bijvoorbeeld het schrijven. Gisteren bedacht ik mij dat ik daardoor voor deze week geen nieuw ge

Comments


  • facebook
  • instagram
bottom of page