top of page

Expositie Fluweel

Afgelopen weekend was ik uitgenodigd voor de opening van de Expositie Fluweel georganiseerd door de Vlaardingse kunstenares en curator Loes Henger. Het was extra bijzonder omdat ik zelf ook twee werken mocht exposeren.


Bij het thema fluweel moest ik meteen denken aan de zachte huid van onze dochter en hoe voelde toen zij net was geboren.

Maar ik moest ook denken aan de huid van mijn opa: rimpelig en behoorlijk wat ouder, maar juist daardoor ook weer zacht. Dat inspireerde mij om dit tweeluik te schrijven. Ik liet het op geborsteld staal afdrukken zodat, als het licht erop valt, het glanst als fluweel.


Aan de expositie hadden maar liefst 31 kunstenaars meegewerkt. Het was heel leuk om te zien hoe iedereen op een andere manier uiting gaf aan het thema. Mocht je het leuk vinden om ook te gaan kijken: de expositie is nog een aantal weekenden te bezoeken aan de Westhavenkade 45 in Vlaardingen. Op de flyer hieronder staan de openingstijden. Je kunt gewoon aanbellen maar mocht niemand opendoen, klop dan gerust een keertje extra op de deur want het is een groot pand dus soms is de bel lastig te horen.

Donshaartjes

Oogjes dicht

Kwetsbaar

Pril en onbevangen

Welkom leven

Vol verwondering

Kus ik voor het eerst

Jouw fluweelzachte

Wangen


Grijze haren

Wijze ogen

Scherpe lijnen

Door wat

Het leven je bracht

Als ik je wang kus

Voel ik de jaren

Maar nog altijd

Fluweelzacht


© Johanneke Schrijft

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Die dag

Kussen

  • facebook
  • instagram
bottom of page